logo Slow Writing Lab

Platform voor jong schrijftalent

Lena Plantinga

Lena Plantinga (1999, zij/haar) studeerde af aan Writing for Performance (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) als schrijver van proza, poëzie en theaterteksten. Voor haar afstuderen schreef ze een coming-of-age novelle over verlangen naar geborgenheid en de vele vormen van liefde, met Arnhem als arena: de stad die trots is op mislukkingen. Daarnaast schreef ze het afstudeeronderzoek En ik hou zo van verlangen, over feministisch liefhebben met werk van bell hooks en Kae Tempest als uitgangspunt. 

Als schrijver wil Lena zich inzetten voor draagkracht in deze wereld die draait op daadkracht. Voor Slow Writing Lab zal ze zich verder verdiepen in draagkracht, feministisch liefhebben en vrouwelijkheid. Leidraad is het sprookje Skelettevrouw uit het boek De Ontembare Vrouw, in mythen en verhalen van Clarissa Pinkola Estes. Een verhaal over lelijkheid binnen liefde omarmen en op je hart kloppen om tot leven te wekken. 

Verhalen en gedichten vonden eerder plek bij o.a. Het Liegend Konijn, Hard//Hoofd, Mensen Zeggen Dingen, Dichters in de Prinsentuin, Letterlijk Leiden en Nacht van de Literatuur Amersfoort. 

foto Jared Meijer Foto: Jared Meijer