logo Slow Writing Lab

Platform voor jong schrijftalent

Roos Vlogman in finale Write Now! 2016 - 16.06.2016

Roos Vlogman won onder haar pseudoniem Thomas Verweij de voorronde van Write Now! Amsterdam en veroverde hiermee een finaleplek. Hieronder lees je een fragment van haar verhaal:

Sessie 51

'Er zitten voor- en nadelen aan het hebben van een onzekere ouder. Als iemand steeds heel voorzichtig met je is, ga je al snel denken dat je bijzonder bent. Maar als je er later achterkomt dat je moeder ook voorzichtig is met de trap aflopen, of in het contact met de postbode die een pakketje komt brengen dat niet door de brievenbus past, of gewoon, tijdens het inschenken van een glas water, dan weet je niet of ze alles heel bijzonder vindt, of niets. Mama heeft zich een heel leven lang ingehouden. Dat trok haar lichaam niet, het spande zich aan bij elke handeling, alsof ze het liefst de postbode aan zijn kraag naar zich toe wilde trekken om hem een beetje vies te kussen, alsof ze het glas water eigenlijk tegen de muur stuk wilde gooien. Ze was ook gespannen als ze me uitzwaaide, of welterusten wenste, dus op een gegeven moment wist ik zeker dat ze mij ook het liefst stuk zag vallen.'

Benieuwd naar de rest van haar finaleverhaal? Dat lees je hier. Vanaf nu kan er gestemd worden voor de publieksprijs, dat kan hier.

Roos Vlogman

foto

Roos Vlogman (1992) studeerde in 2015 af aan ArtEZ Creative Writing in Arnhem.  Roos schrijft gedichten en korte verhalen en haar stukken zijn onder andere gepubliceerd in De Titaan, DeFusie en Tzum. Ze stond ze twee keer in de finale van Write Now! en  droeg eerder voor op Stukafest, het Gedichtenbal, Mooie Woorden Festival en Zwarte Cross.

Reacties

 
Geen reacties.
 

Reageer


U kunt de volgende html-tags gebruikem: <a><br><strong><em><blockquote><pre><code><ul><ol><li>


CAPTCHA Image
Reload Image