logo Slow Writing Lab

Platform voor jong schrijftalent

Elk jaar is het Slow Writing Lab weer een avontuur; bij iedere lichting weten we waar we beginnen, maar niet waar we eindigen. Hoe dit jaar zou lopen, had niemand kunnen voorzien. Net als iedereen kwamen ook de talenten van deze vijfde editie van het Slow Writing Lab thuis te zitten tijdens de eerste en tweede lockdown. Samen moest er gezocht worden naar nieuwe manieren om het Lab vorm te geven, andere manieren om invulling te geven aan de individuele onderzoeken. Sommige plannen liepen anders, reisplannen moesten worden uitgesteld, maar de blik bleef steeds vooruit gericht.

Niet alles was anders: het Lab bleef een plek voor experiment en ontdekking, waar niet elk experiment hoefde te slagen om een waardevolle ervaring te vormen. Met dit boekje presenteren zeven deelnemers van de lichting 2020 zichzelf met projecten waar ze tijdens dit eigenaardige jaar aan gewerkt hebben. In tekst, maar ook andere vormen zoals beeld en geluid, bieden de talenten met deze publicatie een inkijkje in hun artistieke proces. Wat ze presenteren is het resultaat van een jaar onderzoek: geen ‘af ’ werk, maar werk in wording – van literaire makers in wording.

Maak kennis met de talenten van de vijfde lichting van het Slow Writing Lab. Het Letterenfonds dankt Kim van Kaam, Michiel Koelink, Gijs Müller, Frank Tazelaar en Mathijs Verboom voor hun inzet en inspirerende begeleiding.

Download Slow Writing Lab V - stromingen