logo Slow Writing Lab

Platform voor jong schrijftalent

makreel - 01.02.2016

ik heb vandaag makreel gekocht
voor het eerst, de kibbeling was al weg.
daarna verloor ik mijn fietssleutels.

de aldi-meneer en de visdame
die zojuist hun zaken hadden afgesloten
zochten met me mee: gebukt, bedreven

en ik voelde al mijn zakken na, terwijl
ik dacht: wellicht had iemand dit voorzien,
is dit de toorn. had ik vissticks moeten kopen.

uiteindelijk vond ik de sleutels terug ergens diep
in een binnenzak. de aldi-meneer en de visdame
waren al verdwenen. de straat was grijs en leeggelopen.

op weg naar huis zag ik voor het eerst
een grasmaaier die volautomatisch maaide. er was
niemand die hem dreef, niemand die hem stuurde.

Wout Waanders

foto Wintertuin Foto: Wintertuin

Wout Waanders (1989) studeerde Nederlands aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij schrijft gedichten en droeg voor op festivals als Zwarte Cross, Manuscripta, Gedichtenbal en Lowlands. Zijn werk is verschenen in o.a. Kluger Hans, Extaze, NRC-Next en Das Magazin. Na zijn afstuderen is hij opgenomen in het agentschap van Literair Productiehuis Wintertuin in wiens beheer zijn Chapbook Olifantopia in november 2015 verscheen.

Reacties

 
Geen reacties.
 

Reageer


U kunt de volgende html-tags gebruikem: <a><br><strong><em><blockquote><pre><code><ul><ol><li>


CAPTCHA Image
Reload Image