logo Slow Writing Lab

Platform voor jong schrijftalent

De film van je leven - 28.12.2016

Het strand lag er verlaten bij, toen we te diep de zee in liepen. Iemand verwisselde eb en vloed, onze rubberen laarzen stroomden vol en niemand wist dat er meer nodig is om te zwemmen dan twee zatte armen. Bij zonsondergang werden we wakker aan de zeelijn, met schuim op de lippen, schelpen vastgeklit in haren en één dode kwal, die we in stukjes hakten. ’s nachts keerden wij landinwaarts, met gescheurde broeken en de gsm van iemand anders. De kermis op het plein flikkerde een warm welkom. Het land van verloren jackpots, kromme geweren en vislijnen zonder lokaas, waar mechanische karretjes vrolijk de horror passeren.  Er wordt gevochten in de massa, er wordt gekotst achter schermen.  We ontwaken tussen muren, ruilen geld voor bontjassen, zoeken koffie als ontbijt.

Het was de eerste dag in een lange reeks dagen. Van de meisjes met de gekamde haren die allemaal hetzelfde konden lachen, heb ik niemand overgehouden. De jongens die het eerst seks hadden, zijn nu alleen. Ze wonen op kamers, schrijven boeken, roken teveel. We staan met lege handen als we vallen, en de zee is geen handvat.

Zonder popcorn hadden we het niet gehaald.

Charlien Adriaenssens

foto

Charlien Adriaenssens (1988, BE) studeerde in 2015 af aan de opleiding Beeld & Taal aan de Gerrit Rietveld Academie. Als tiener makte ze tekstperformances en speelde theater, maar dacht dat ze advocaat wilde worden en studeerde daarom rechtsgeleerdheid in Leuven. Na haar Masterproef vertrok ze alsnog naar Amsterdam om aan de Rietveld te studeren. Ze maakt installaties met schilderwerk en performances, waar tekst meestal wordt ingezet als gesproken woord. Ze houdt van theater, poëzie, literaire essays, kortverhalen en redevoeringen. Charlien is programma coördinator van UBIK, het nieuwe absurde filiaal van WORM Rotterdam.

Reacties

 
Geen reacties.
 

Reageer


U kunt de volgende html-tags gebruikem: <a><br><strong><em><blockquote><pre><code><ul><ol><li>


CAPTCHA Image
Reload Image