logo Slow Writing Lab

Platform voor jong schrijftalent

Struny7 - 24.01.2018

Deze tekst is ontstaan in opdracht van Oddstream, een podium voor kunst en technologie. De inspiratie voor de tekst was namelijk dit fantastische muziekinstrument: een laserstraal die geluid produceert als je hem onderbreekt met een soort staaf. Ik ben heel intuïtief met dit concept aan de slag gegaan. Op papier ontstond een wereld waarin een lichaam in direct en muzikaal contact staat met zijn omgeving. De tekst die dit opleverde bleek zelf ook nogal muzikaal te zijn. Dit aspect heb ik verder onderzocht door er met gitaar en geluidseffecten de volgende soundscape van te maken.

Christiaan Lomans

foto Jante Wortel Foto: Jante Wortel

Christiaan Lomans (1994) studeerde in 2017 af aan Creative Writing op ArtEZ. Hij is redacteur bij Perdu en houdt van Peter Verhelst, Radiohead, wildkamperen, dansen, het moment dat iets je raakt zonder dat je weet waarom, Ivo Michiels, Jimi Hendrix en brandnetelthee. Zijn afstudeerwerk, Een mensvormig gat, was een experimentele novelle waarin hij het poëtische en het prozaïsche probeert te laten versmelten, een ontwikkeling die samenvalt met de manier waarop een fictieve stad wordt heroverd door de natuur.

Reacties

 
Geen reacties.
 

Reageer


U kunt de volgende html-tags gebruikem: <a><br><strong><em><blockquote><pre><code><ul><ol><li>


CAPTCHA Image
Reload Image