logo Slow Writing Lab

Platform voor jong schrijftalent

toekan - 21.01.2016

op de vrijmibo schoot een collega me aan
en vertelde me met een verse bel wijn in haar hand
dat ze het vermoeden had dat ik een toekan was.

ik liet haar mijn handen en mijn neus zien.
niet bepaald toekandingen, zei ik haar,
maar ze haalde haar schouders op.

ik weet het ook niet zeker, zei ze. ze verklapte dat er
op werk een weddenschap was over mij: toekan of mens.
het was een beetje 50/50.

ze zat in het toekankamp,
want de mensen uit het andere kamp hadden te weinig overredingskracht.
ze dronk van haar wijn. ik nipte van mijn bessenjus.

Wout Waanders

foto Wintertuin Foto: Wintertuin

Wout Waanders (1989) studeerde Nederlands aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij schrijft gedichten en droeg voor op festivals als Onbederf’lijk Vers, Zwarte Cross, Manuscripta, Gedichtenbal, Wintertuinfestival en Lowlands. Zijn werk is verschenen in o.a. Dighter, Extaze, MEST en Das Magazin. Na zijn afstuderen is hij opgenomen in het agentschap van Literair Productiehuis Wintertuin in wiens beheer zijn Chapbook Olifantopia in november 2015 verscheen.

Reacties

 
Geen reacties.
 

Reageer


U kunt de volgende html-tags gebruikem: <a><br><strong><em><blockquote><pre><code><ul><ol><li>


CAPTCHA Image
Reload Image