logo Slow Writing Lab

Platform voor jong schrijftalent

Lisa Weeda

Lisa Weeda (1989) studeerde in 2015 af aan ArtEZ Creative Writing en schrijft proza, theater en non-fictie. Haar werk verscheen onder meer in Das Magazin, De Dakhaas, De Titaan en op De Optimist. Ze trad onder meer op in het Compagnietheater en op de Zwarte Cross. Na haar afstuderen is ze opgenomen in het agentschap van Literair Productiehuis Wintertuin.

Over haar onderzoek:
"Dieper graven, vorm zoeken, verhaal maken. Al drie jaar trek ik op gestaag tempo mijn Nederlands-Oekraïense familiegeschiedenis uit elkaar. In mijn afstudeerwerk Je kunt niet altijd afscheid blijven nemen toonde ik vooral een bronnenonderzoek. Nu is het tijd om een nieuwe slag te maken. Op zoek naar verhalen van leeftijdsgenoten in Oekraïne, stap ik 8 februari samen met de bereisde fotograaf Robin Alysha Clemens in het vliegtuig. Het doel voor mij: terugkomen met genoeg informatie voor drie essays. We reizen naar Kiev, Odessa en Lviv. In deze drie steden pluis ik de drie grote thema's hoop, geloof en liefde (oftewel: Vera, Nadjezda en Ljoeba) uit door de Post-Sovjet generatie te volgen en ontmoeten. We gaan langs bij kunstenaars, newly-weds met gladgestreken poshy instagramaccounts en jonge demonstranten."

Blogs

Meer lezen

Ga naar http://lisaweeda.tumblr.com/

Lisa Weeda maakte deel uit van editie 2015-16 van Slow Writing Lab.

foto Masha Bakker Foto: Masha Bakker