logo Slow Writing Lab

Platform voor jong schrijftalent

Wout Waanders

Wout Waanders (1989) studeerde Nederlands aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij schrijft gedichten en droeg voor op festivals als Zwarte Cross, Manuscripta, Gedichtenbal en Lowlands. Zijn werk is verschenen in o.a. Kluger Hans, Extaze, NRC-Next en Das Magazin. Na zijn afstuderen is hij opgenomen in het agentschap van Literair Productiehuis Wintertuin in wiens beheer zijn Chapbook Olifantopia in november 2015 verscheen.

Over zijn onderzoek:
"Ik heb dit jaar mijn eigen schrijverschap tot onderzoeksobject gebombardeerd. Waar ik eerder scripties schreef over bedrijfsbladen, Multatuli en uitgeverijen, onderzoek ik dus nu mijzelf. Met de conclusie hoop ik  helder te krijgen waarom ik bepaalde sociale processen rondom het schrijverschap moeilijk vind. Zodoende zoek ik  naar een manier om zowel een breed publiek als een specifiek literatuurpubliek bij mijn werk te betrekken."

Blogs

Meer lezen

Ga naar https://woutwaanders.wordpress.com/

Wout Waanders maakte deel uit van editie 2015-16 van Slow Writing Lab.

foto Wintertuin Foto: Wintertuin