logo Slow Writing Lab

Platform voor jong schrijftalent

Lotte Lentes

Lotte Lentes (1990) rondde haar studie Nederlands in 2015 af aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ze is programmamaker bij literair festival Boek op de Bank, werkte voor onder andere Das Magazin, NTGent en Vice en haar stukken verschenen onder meer in De Titaan en Trouw en op De Optimist en Hard//Hoofd. Haar novelle De jongen, het stof verscheen november 2015 bij Literair Productiehuis Wintertuin.

Over haar onderzoek:
"Ik onderzoek de kleinst mogelijke samenlevingsvormen. Welke kaders hebben we nodig voor het maken van een minimaatschappij: een gezin, een staat, een gezamenlijke geschiedenis, een geografisch toeval? Wanneer voelen we de behoefte ons af te keren of ons juist te verenigen en welke regels en systemen hebben we nodig zodra we afhankelijk of juist onafhankelijk willen zijn van elkaar."

Blogs

Meer lezen

Ga naar http://lottelentes.nl/

Lotte Lentes maakte deel uit van editie 2015-16 van Slow Writing Lab.

foto StudioSchulteSchultz Foto: StudioSchulteSchultz