logo Slow Writing Lab

Platform voor jong schrijftalent

De Orde van de Dag actualiteitenshow - 12.02.2016

De Orde van de Dag is een theatrale actualiteitenshow. Iedere laatste zondag van de maand maken ze in één dag een voorstelling in de Schouwburg Utrecht, op basis van het nieuws van die maand. Deze voorstelling bestaat uit scènes, dialogen, liedjes, gedichten, columns, powerpointpresentaties en ter plekke geschreven improvisaties. Voor de masterclass maakte zij een actualiteitenshow samen met de acht talenten.

De opdracht luidde als volgt:
Om goed van start te kunnen gaan, moet elke deelnemer een krantenbericht van niet ouder dan zeven dagen mee nemen én een actuele krantenfoto (uit de krant van die week). Het mag groot nieuws zijn of klein nieuws, wereldschokkende gebeurtenissen tot en met kleinmenselijk leed, binnenland of buitenland.

Lees hier de resultaten: