logo Slow Writing Lab

Platform voor jong schrijftalent

Ellen Dorrestein

Ellen Dorrestein (1990) studeerde in 2015 af aan de opleiding Writing for Performance aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en schrijft theaterteksten, korte verhalen en  filmscenario’s. In haar werk staat de generatie Y thematiek centraal, de generatie die zogenaamd alles kan en mag, maar niets doet.

Over haar onderzoek:
"Als schrijver ben ik er jarenlang van uit gegaan dat ik geen visueel ingesteld persoon ben, maar een op taal ingesteld persoon. Toch grijp ik steeds vaker terug op het medium film om mijn verhalen te vertellen. Tijdens dit project wil ik het spanningsveld tussen beeld en taal onderzoeken: wanneer versterken ze elkaar? Op welke momenten wordt een van de twee overbodig? Dit doe ik door een aantal filmportretten te maken van generatiegenoten met interesse voor hoe wij ons in dit moderne tijdperk wapenen tegen dit leven."

Als vooronderzoek maakte ik de film
DINAH:

Blogs

Meer lezen

Ga naar http://exposure.hku.nl/2015/student/#2164172/ellen-dorrestein/

Ellen Dorrestein maakte deel uit van editie 2015-16 van Slow Writing Lab.

foto Anna van Kooij Foto: Anna van Kooij