logo Slow Writing Lab

Platform voor jong schrijftalent

Sarah Arnolds

Sarah Arnolds (1992) studeerde in 2014 af aan de Gerrit Rietveld Academie in de richting Beeld & Taal. Taal. Ze schrijft filmscenario’s, verhalen en poëzie. In 2015 schreef ze het scenario voor de korte film Je vriendin koopt een vis op de markt die werd geselecteerd voor de Gouden Kalf voor beste korte film en beste debuut op het Nederlands Film Festival 2015.

Over haar onderzoek:
"De relatie tussen mensen en hun bezit is al heel lang een leidraad in het werk dat ik maak. Het is nauw verweven met thema’s die me blijven interesseren: hebzucht en verzamelingen, schaamte en schuldgevoel, herinnering, geschiedenis en de personificatie van objecten. De komende tijd zal ik me nog meer verdiepen in de waarde en symbolische betekenis die mensen toekennen aan de spullen waar ze hun leven mee inrichten, en reis in het kader van dit onderzoek in het voorjaar van 2016 naar Japan – een voor mij volledig onleesbaar land waar de dingen me zullen moeten helpen de cultuur te ontcijferen."

Blogs

Sarah Arnolds maakte deel uit van editie 2015-16 van Slow Writing Lab.

foto