logo Slow Writing Lab

Platform voor jong schrijftalent

Maxine Palit-de Jongh

Maxine Palit-de Jongh (1993) schrijft toneel, poëzie, proza en scenario en combineert deze vormen in haar werk. Ze is gefascineerd door dialogen waarin ongemak tot spontaniteit leidt en wonderlijke ontmoetingen veroorzaakt. Maxine is afgelopen zomer afgestudeerd aan Writing for Performance aan de HKU met een mozaïekvertelling over onbespreekbaar verdriet dat de gedaante aanneemt van een bloem. Dit werk, Tongen, leest als een partituur waarin beeldend werk en een zintuigelijke installatie, ook door Maxine gemaakt, zorgen voor interactie met haar publiek.

Maxine heeft geschreven voor en voorgedragen bij Mooie Woorden, met Orkest de Ereprijs en bij verschillende theaters en culturele instellingen. Haar stages liep ze bij de Indië Monologen, Acteursgroep Wunderbaum en Theaterkrant/Theatermaker.

Sinds december schrijft Maxine columns voor Poezieclub/Awater. Verder schreef ze over theater voor Theatermaker en Movement Exposed The Critical Space.

Maxine geeft ook schrijfles met een focus op het erkennen en verkennen van je perspectief, wat dat over je eigen werk zegt en hoe je naar dat van een ander kijkt.

In het Slow Writing Lab zal ze die zoektocht voortzetten door het inzetten van meertaligheid als instrument om haar biculturele identiteit en wat dat voor haar schrijverschap betekent te onderzoeken in plaats van te vertrekken vanuit een autobiografisch verhaal.

foto