logo Slow Writing Lab

Platform voor jong schrijftalent

Selin Kuscu

Selin Kuscu (1991) studeerde opeenvolgend fotografie (KABK), redactie en mediaproductie (HvA) en beeld & taal (Gerrit Rietveld Academie). Het schrijven combineert ze met visueel onderzoek. In 2018 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveld Academie met een ruimtelijk essay, waarvoor ze onder andere een essayistisch reisverslag schreef - 0,78 (paratrooper caught in a tree) - en een videoinstallatie maakte waarin ze met een parachute in een boom klom om te doen alsof ze erin was geland. In het verhaal 0,78 onderzocht ze hoe ver je kunt en mag gaan in het in scène zetten van zowel je eigen leven als belangrijke wereldgebeurtenissen, en of geloofwaardigheid voldoende is. Voor dit werk ontving ze de Nieuwe Types Prijs voor beste afstudeerwerk van een Nederlandse of Vlaamse schrijfopleiding. 

Zoals ook in haar afstudeerwerk terugkwam, gebruikt Selin het schrijven vooral om te ontdekken hoe je moet leven. In het Slow Writing Lab gaat ze op zoek naar revoluties, om de retorica en acties die gebruikt worden om een volk te sturen, toe te passen op een individu, een gezin of een groep. 

Haar werk verscheen onder meer op/in Hard//hoofd, De Internet Gids, radiopodcast SLIK! en Rietveld Uncut in het Stedelijk Museum Amsterdam. Ze schreef voor Nachtbrakers (Stichting Museumnacht) en Air France. Sinds haar afstuderen werkt ze bij Uitgeverij Pluim en literair tijdschrift De Gids

Blogs

Selin Kuscu maakte deel uit van editie 2018-19 van Slow Writing Lab.

foto Melisa Can Foto: Melisa Can