logo Slow Writing Lab

Platform voor jong schrijftalent

Wiegertje Postma en Els Moors - 27.05.2016

De bijeenkomst van 27 mei – tevens de laatste van dit jaar – werd georganiseerd door het Letterenfonds en door de acht talenten. Op uitnodiging van het Letterenfonds gaf Wiegertje Postma, schrijfster en hoofdredacteur van VICE Europe een masterclass over online schrijven en Vlaamse dichteres en prozaschrijfster Els Moors werd door de talenten geïnterviewd.

Wiegertje Postma

De lezing van Wiegertje Postma stond geheel in het teken van online schrijven. Aan de hand van 10 lessen die zij heeft geleerd in 14 jaar schrijven voor online, vertelde Wiegertje over de voor – en nadelen, de valkuilen, maar vooral de positieve aspecten van het schrijven voor online media.

Els Moors

Els Moors was persoonlijk door de talenten uitgenodigd. Haar masterclass bestond uit een vraaggesprek waarbij de acht talenten Els interviewden over haar manier van werken, haar relatie met poëzie en fictie en over hoe het afronden van ieder werk eindigt met een probleem dat inspiratie en mogelijkheid biedt voor het volgende werk.