logo Slow Writing Lab

Platform voor jong schrijftalent

Struny7 - 24.01.2018

Deze tekst is ontstaan in opdracht van Oddstream, een podium voor kunst en technologie. De inspiratie voor de tekst was namelijk dit fantastische muziekinstrument: een laserstraal die geluid produceert als je hem onderbreekt met een soort staaf. Ik ben heel intuïtief met dit concept aan de slag gegaan. Op papier ontstond een wereld waarin een lichaam in direct en muzikaal contact staat met zijn omgeving. De tekst die dit opleverde bleek zelf ook nogal muzikaal te zijn. Dit aspect heb ik verder onderzocht door er met gitaar en geluidseffecten de volgende soundscape van te maken.
Lees verder

Christiaan Lomans

foto Jante Wortel Foto: Jante Wortel

Christiaan Lomans (1994) studeerde in 2017 af aan Creative Writing op ArtEZ. Hij is redacteur bij Perdu en houdt van Peter Verhelst, Radiohead, wildkamperen, dansen, het moment dat iets je raakt zonder dat je weet waarom, Ivo Michiels, Jimi Hendrix en brandnetelthee. Zijn afstudeerwerk, Een mensvormig gat, was een experimentele novelle waarin hij het poëtische en het prozaïsche probeert te laten versmelten, een ontwikkeling die samenvalt met de manier waarop een fictieve stad wordt heroverd door de natuur.

Wat een landschap is 2 - 17.01.2018

Een landschap is een totaalbeeld van aan de aardoppervlakte waarneembare verschijnselen.

Een landschap is een totaalbeeld van aan de aardoppervlakte waarneembare verschijnselen.

Een landschap is een totaalbeeld van aan de aardoppervlakte waarneembare verschijnselen.

Een landschap is een totaalbeeld.

Een landschap bevindt zich aan de aardoppervlakte.

Een landschap is waarneembaar.

Een landschap staat niet op zich.

Een landschap heeft context nodig.

Een landschap is pas een landschap wanneer we het als dusdanig waarnemen.

Een landschap heeft een toeschouwer nodig.

Een landschap heeft handen die een kader vormen nodig.

Een landschap is een uitsnede.

De wereld an sich is geen landschap.

Mijn lichaam is geen landschap.

Ook niet wanneer ik met mijn vingers een kader maak rondom mijn navel. Mijn ogen zo dichtknijp dat mijn navel, die diep ligt, in het juiste licht lijkt op een geiser.

Lees verder

Yentl van Stokkum

foto

Yentl van Stokkum (1991) studeerde af aan de opleiding Writing for Performance van de HKU. Ze schrijft toneel, hoorspel, poёzie en proza. Daarnaast zit ze in de redactie van online platform Hard//hoofd en regisseerde ze voor het radioprogramma Fluiten in het Donker het hoorspel Lichtblauw. Ze droeg o.a. voor bij Mooie Woorden, Dit zijn de schrijvers, Betweter Festival en de Orde van de Dag. Binnen het Slow Writing Lab wil ze het spanningsveld tussen mens en natuur onderzoeken.

Suiker - 11.01.2018

Er is een scene uit de film Bleu van Krzysztof Kieslowski, waarin Juliette Binoche in een café zit. Het beeld toont een close-up van haar vingers terwijl ze een suikerklontje boven haar glas koffie houdt. Binnen vijf trage tellen zuigt de suiker de koffie in zich op. Het beeld is een brandpunt in de verhaallijn. Buiten speelt een straatmuzikant een muziekstuk van haar pas overleden man die componist was. Voor haar zit de man die verliefd op haar is en veel inspanning heeft verricht om haar te vinden. Het café is gelegen onder het appartement waar ze anoniem naartoe is verhuisd om van haar wereld weg te lopen. Er worden haar vijf tellen gegeven om haar focus…

Lees verder

Minne kersten

foto Vera Mennens Foto: Vera Mennens

Minne Kersten (1993) is beeldend kunstenaar en schrijver. Ze studeerde in 2016 af aan de Gerrit Rietveld Academie in de richting Beeld & Taal. Haar werkveld bevindt zich tussen kunst en literatuur, en ze onderzoekt hoe geschreven taal en het fysieke beeld zich tot elkaar verhouden. Ze maakt beeldende installaties die voortkomen uit fictieve vertellingen en ze schrijft gedichten en literaire essays. Haar interesse strekt zich uit naar wijzen waarop mensen hun leefomgevingen vormgeven. Op microscopisch niveau observeert ze hoe mensen, objecten en woningen met elkaar samenleven.

Recent toonde zij werk in: NEVERNEVERLAND (2017), at7 project space (2017), Appel Arts Centre (2017), Worm, Rotterdam (2017), Harbinger, Ijsland (2017), Oude Kerk (2015), de Brakke Grond (2015), Hrísey, Ijsland (2014). In juni 2018 is ze resident bij Kunsthuis

daarna daarvoor